Welkom op de XBRL wiki

Uit de XBRL wiki

Ga naar: navigatie, zoeken
Het officiële logo van de internationale XBRL organisatie

Net als Wikipedia is dit een vrije encyclopedie. De XBRL wiki telt op dit moment 91 artikelen en wij nodigen u graag uit om dit aantal te verhogen. Niet alleen onderwerpen met betrekking tot XBRL mogen in deze encyclopedie worden opgenomen, maar ook aanverwante onderwerpen zoals SOAP, Corporate Governance, XSLT, Solvency II, XBRLS en Continuous Auditing. Alles is relevant, zolang het maar te maken heeft met een betrouwbare uitwisseling van financiële gegevens.Het kennisgebied rondom XBRL is breed. Als u weet wat u zoekt dan kunt u met 'zoeken' in het linkermenu aan de gang. Als u nog onbekend met XBRL dan raden wij u aan om eerst het artikel over XBRL te lezen. Dit geeft u een startpunt voor de belangrijkste XBRL onderwerpen. Ook is het mogelijk om vanuit een lijst met verzamelde XBRL termen het kennisgebied rondom XBRL te verkennen. Als laatste kunt u vanuit een bepaalde thema het onderwerp XBRL bestuderen. Beide laatste opties treft u ook aan in het linkermenu.Hieronder treft u een overzicht van de belangrijkste XBRL thema's:

XBRLAlgemene uitleg over XBRL, de organisatie erachter en andere relevante zaken.
Business casesWaarom eigenlijk XBRL gebruiken?
XBRL/SBR ToolingEen overzicht van diverse XBRL/SBR oplossingen. Van commercieel tot open source. Maar ook een overzicht van organisaties die u bij de implementatie kunnen ondersteunen.
XBRL taxonomie Het belangrijkste onderdeel in de XBRL methodiek. Het bepaalt wat (o.a. de semantiek) en hoe (o.a. structuur) gegevens worden gecommuniceerd.
XBRL instanceEen instance is een XBRL document waar de (financiële) gegegevens in staan die tussen verzender en ontvanger worden gecommuniceerd.
XBRL specificatiesDiverse specificaties vormen XBRL. Dit is een thema voor techneuten.
XML XBRL is volledig op XML gebaseerd. Om deze reden ook een aparte thema over XML.Misbruik van de XBRL wiki wordt bestraft met een IP-ban. Mocht u vragen of opmerkingen hebben neem dan contact op met de beheerder (adminImage:at.pngdexbrlsite.nl).

Persoonlijke instellingen