Wegens persoonlijk omstandigheden van de oorspronkelijk spreker is het aan mij de eer om vanmiddag tijdens de workshop Preparer Extensions de toelichting op de Preparer Extensions en SBR Assurance te geven. Omdat een voorbeeld soms meer zegt dan 10.000 woorden, stel ik hierbij een voorbeeld van een Preparer Extension beschikbaar.

De Preparer Extension is gebaseerd op het entrypoint  http://www.nltaxonomie.nl/nt11/kvk/20161214/entrypoints/kvk-rpt-jaarverantwoording-2016-nlgaap-groot.xsd. Als basis instance is het voorbeeld gebruikt dat door het SBR Programma is gepubliceerd.

In de Preparer Extension is het concept ‘Netto-omzet’ vervangen door ‘Honoraria’. Om dit te bewerkstelligen is het concept ‘Netto-omzet’ in de presentatie uitgezet. ‘Honoraria’ is als een nieuw element, inclusief de juiste labels en voorbeeld reference, toegevoegd. In de definition linkbase is ‘Honoraria' dimensionaal gelijkwaardig gedefinieerd als 'Netto-omzet'. Omdat de regels van de NTA-PE het verplichten is in de definition linkbase ook een general-special relatie opgenomen.

Met bijvoorbeeld een softwarepakket als Arelle is het effect van de Preparer Extension goed te zien. Als de tabel voor de geconsolideerde winst- en verliesrekening wordt geopend, valt te zien dat in de presentatie ‘Netto-omzet’ is vervangen door ‘Honoraria’.

Waarschuwing: het hier beschikbaar gestelde voorbeeld voldoet op dit moment aan alle NTA-PE regels. Deze regels zijn in een pilot vastgesteld en kunnen dus nog worden gewijzigd.

Het voorbeeld is hier te downloaden.