Beste bezoeker,

Jarenlang heb ik met veel plezier artikelen over XBRL en SBR op mijn website geplaatst. U zult ongetwijfeld hebben gemerkt dat vanaf het voorjaar 2017 de frequentie hiervan minder werd. De reden hiervoor is simpel. Toen ik in 2009 begon met de website, deed dit ik omdat er volgens mij in de pers te weinig aandacht was voor het onderwerp XBRL. En als er dan wel wat werd gepubliceerd, dan was de informatie vaak foutief of sterk gekleurd.

Nu, meer dan 8 jaar later en 832 artikelen verder, is de situatie heel anders. In Nederland is XBRL inmiddels omgevormd tot SBR en zijn we vele ‘verplichtingen’ verder. Toegegeven, vaak nog niet de ‘proven technology’ waarop we hoopten, maar het is er. En op allerlei manieren wordt er nu aandacht besteed aan SBR.

Mijn dank voor de vele reacties die ik de afgelopen jaren heb gehad. Het compliment van Charles Hoffman (de bedenker van XBRL) kan ik mooi in mijn broekzak steken. Trots dat ik talloze studenten op weg heb kunnen helpen. En dankbaar voor mijn werkgevers die mij de internationale XBRL conferenties lieten bezoeken, zodat ik vanaf de andere kant van de wereld live verslag kon doen.

Maar wees gerust. Ik adem nog steeds XBRL in en adem SBR uit. Dat zal ik blijven doen.

Van de website wordt een back-up gemaakt. Meer dan 8 jaar geschiedenis over XBRL en SBR in Nederland zal niet verloren gaan. Ik zal kijken of de inhoud van deze website elders is onder te brengen.

Nogmaals dank en met vriendelijke groet,

Jacques Urlus

To my many international visitors.

From the 1st of March 2017, this website and related e-mail addresses will no longer be accessible. I have reached my goal. Plenty of other websites in the Netherlands are publishing about XBRL and the Dutch phenomenon SBR. Many thanks for all the reactions I received from you in last eight years. If needed, you can contact me through LinkedIn.

Kind regards,

Jacques Urlus